Gault Millau

Chocolatier

Wilmot

Patissier
Eigenaar: Jean-Yves Wilmot

Wilmot

Jean-Yves Wilmot noemt zichzelf artiest-patissier en dat is niet gelogen. Dessert is volgens Wilmot de feestelijke kant van de maaltijd waarin je wat meer excentriek mag zijn. Zijn patisserie is zowel ludiek als geraffineerd en origineel. Hij wil dat zijn klanten met hun eten spelen. Zijn medewerkers moeten één regel respecteren: ze moeten zich vooral amuseren. Hij nam de zaak (anno 1937) van zijn ouders over. Hij werkt bij voorkeur met streekgebonden producten zoals boter en melk uit het dorp, planten en bloemen van de horticultuur uit Stave, honing van Scry. Hij creëerde zijn eigen chocolade door cacaobonen uit Mexico, Tanzania en Madagaskar te mengen. 

Populaire creaties zijn onder meer de ‘verrine parfum’, een dessert waarin hij de geurcomponenten van Armaniparfum heeft omgezet, de ‘stickwil’ een soort kwaliteit-Snickers en de H2kko: cremeux van chocolade 69% met chocolade sablé en een zakje met frambozencoulis om door te prikken. Zijn favoriete praline is samengesteld uit veenbesconfituur, yoghurtganache en pure chocolade. Op zijn website vind je een aantal grappige filmpjes met macarons in de hoofdrol.

Wilmot

Rue Albert 1er 95, 5640 Mettet

Tel: 071/ 72.72.94

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners