Gault Millau

Chocolatier

Willem Verlooy

Patissier
Eigenaar: Willem Verlooy

Willem Verlooy

Nadat zijn ouders de leiding van patisserie Verlooy in Geel overdroegen aan hun zoon Jeroen, startte hun andere zoon Willem samen met hen een bakkerij in het nabijgelegen Oevel. De bedoeling was er een echte broodboetiek van te maken maar na een jaar werken kwam de focus meer en meer op de patisserie te liggen. Daar kwamen zijn ervaringen tijdens zijn stage bij patisserie Lanssens in Lokeren goed van pas. In zijn patisserie probeert Willem Verlooy de pure smaak van de ingrediënten te accentueren door het suikergehalte tot een minimum te beperken. Hij zoekt ook afwisseling in structuren, door in elk taartje 4 tot 5 structuren te verwerken, en afwisseling in smaken, door combinaties te gebruiken waarbij zoet, zuur, bitter en zout dikwijls terugkomen.

In de presentatie kiest hij voor strakke afwerkingen met grove toetsen, en matte en glanzende decoraties. Van de 10 verschillende soorten patisserie zijn er maar 3 klassiekers die het hele jaar door worden geproduceerd. De andere 7 veranderen constant, zodat elke maand een nieuw gebak in de etalage ligt. Alle winkelmeisjes in de bakkerij hebben de naam gegeven aan een taartje. Zo is ‘Valerie’ een combinatie van citrusvruchten en een zeer donkere origine chocolademousse op een krokante bodem. Ook ‘Lauren’ is een van de meeste verkochte taartjes in het assortiment. Deze bestaat uit een melkchocolademousse met karamel en fleur de sel, met een interieur van passievruchtencrèmeux en amandelbiscuit. 

Willem Verlooy

Mechelsestraat 22, 2260 Oevel

Tel: 0473/ 71.61.02

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners