Gault Millau

Chocolatier

Verlooy

Patissier
Eigenaar: Jeroen Verlooy

Verlooy

Een bakkerij annex designhotel, het is weinig gezien, maar het illustreert de profilering van bakkerij Verlooy. Alles begon in 1979 toen Herwig Verlooy met een kleine bakkerij startte in een zijstraat van de Pas in Geel. Al snel bleek dit kleine winkeltje niet meer te voldoen voor het steeds groeiende klantenbestand, en was een uitbreiding noodzakelijk. Zo opende in 2004 de nieuwe zaak op de Pas in Geel. Sinds 2014 is de tweede generatie van kracht en zetten zoon Jeroen Verlooy en zijn vrouw de traditie verder. De bakkerij is lid van de Eurobanketkring en wil daarmee haar koppositie op patisseriegebied handhaven en kunnen werken met de nieuwste producten en trends die in de sector te vinden zijn. Het assortiment patisserie bestaat uit zowel klassiekers als uniek gebak. 

Tijdens de lente en zomermaanden gaat de aandacht naar patisserie met fruit zoals een aardbeienmacaron (amandelbiscuit met aardbeienbavarois), tijdens de winter kan de klant opteren voor een advokaatslof (koekjesdeeg met advokaatbavarois) of een Sachertaart. Typische winterlekkernijen zijn de huisgemaakte worstenbroden en appelbollen. Vaste waarden in het assortiment zijn de Coeurs d’Amour en de Geelse hartjes (twee hartvormige amandelkoekjes met marsepein en confituur), de chocomousse, de frambozenbavarois en de rabarberslof. Hotel Verlooy opende begin 2005 in een pand naast de bakkerij en beschikt over 12 luxueuze kamers. Het hotel zorgt zowel voor een uitstraling in de regio als voor een betere profilering van de naam Verlooy. Het is een (bakkers)mes dat langs twee kanten snijdt.

Verlooy

Pas 117, 2440 Geel

Tel: 014/ 57.41.70

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners