Joost Arijs ontwikkelt exclusieve macaron voor Chocoladesalon 2016

Apr 4, 2017

Exclusieve macaron voor Chocoladesalon 2016

"Als jong bedrijf vinden we het evident om op het Chocoladesalon aanwezig te zijn",  zegt Joost Arijs. "Dit jaar ligt de nadruk van de beurs op cacao-expressies en chocolade-innovaties. Voor onze derde deelname wilde ik daarom net dat ietsje meer. Vandaar deze niet zo klassieke, internationale macaron. De combinatie van de Belgische Callebaut-chocolade uit Brazilië met 66,8% cacao staat in voor een intense cacaosmaak. Het vleugje tropisch fruit met toets van Japanse groenematcha-thee zorgt dan weer voor de aparte en unieke smaaksensatie. Het is zeker niets alledaags. Mocht de creatie op de beurs een megasucces worden, dan kan de macaron eventueel opvolging krijgen in onze winkels."

Over Joost Arijs

Joost Arijs (30) maakte kennis met de geheimen van het vak in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij een patisserieopleiding volgde. Hij leerde het metier bij twee patisseries, Mahieu in Woluwe en Ducobu in Waterloo, en als chef-patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. In 2011 opende hij, samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker (28), een eigen patisserie- en chocoladezaak in de Gentse Vlaanderenstraat. Zijn creaties vielen meteen in de smaak. Een jaar later werd Joost Arijs door Gault&Millau verkozen tot 'Beste Patissier van België'. In maart 2015 opende hij een tweede zaak in hartje Antwerpen vlak bij het Modemuseum, gelegen tussen de Kammenstraat en de Nationalestraat.
www.joostarijs.be

More News

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

Feb 9, 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

Jan 23, 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

Sep 10, 2023

Our partners