Gault Millau

Chocolatier

Niek Bossaert brood en banket

Patissier
Eigenaar: Niek Bossaert

Niek Bossaert brood en banket

Niek Bossaert wist al op zijn 11de dat hij zelfstandig bakker zou worden. Op zijn 15de had hij al zijn eigen werkruimte geïnstalleerd in de wasplaats van zijn ouders. Hij leerde de beginselen van het vak bij Marc Sansen en bij Warlop in Poperinge en bij Lanssens in Kortrijk. In 1996 won hij de wedstrijd ‘Beste Jonge Banketbakker van België’ en werd aansluitend 4de tijdens de wereldbeker banketbakkerij in Milaan. Daarna ging hij aan de slag bij het Huis Mahieu in Brussel waar hij in 5 jaar tijd alle posten doorliep. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Sara Dewaele de voormalige bakkerij Verstraete in Heule over. De basisfilosofie is creatief en innovatief brood en banket vervaardigen op een ambachtelijke wijze en met de beste grondstoffen. 

Elke dag vind je bij hen een ruim assortiment van individuele gebakjes en taart.  Klassiekers zijn bladerdeegproducten met verse boter, miserable, javanais, merveilleux en biscuit met vers fruit. De topper blijft de chocoladetaart Sophia met krokant van hazelnootpraliné, mousse van melk en fondant chocolade, chocoladebiscuit overgoten met een cacaospiegel. Bij de nieuwste creaties hoort onder meer Celine, een hazelnootbiscuit met crèmeux van abrikoos en citroentijm, marmelade van abrikoos en vanille en mousse van Arabica en Dulcey chocolade.

Niek Bossaert brood en banket

Heuleplaats 1, 8501 Heule

Tel: 056/ 35.20.97

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners