Gault Millau

Chocolatier

Leterme

Patissier
Eigenaar: Frederik Leterme

Leterme

De baan van patissier in een toprestaurant is dikwijls de springplank voor een eigen zaak. Zo ook bij Frederik Leterme. Hij werkte 2 jaar in Hostellerie St-Nicolas in Elverdinge en opende na zijn vertrek een zaak in Ieper en verhuisde enkele jaren later naar Koksijde. Naast een uitgebreid gamma desembroden, desemcroissants, pistolets en koeken vind je in zijn zaak een ruime keuze aan verfijnde patisserie. Frederik zoekt constant naar nieuwe smaakcombinaties waarin hij de pure smaken van elk ingrediënt zoveel als mogelijk wil behouden. 

Zijn favoriete gebak is een millefeuille met gekarameliseerd bladerdeeg. Specialiteiten zijn onder meer de ‘witte parel’, witte chocolademousse met een interieur van framboos met krokante bodem, choco noisette met een merengue fond met chocolademousse en pralinémousse. Nieuw in het assortiment zijn The Godfather: een mousse van gianduja met cremeux van mandarijntjes, chocolade-amandelbiscuit, crumble van hazelnoot en grue van cacao en Structure: origine chocolades uit Brazilië en Aruba met passievrucht.

Leterme

Zeelaan 267 A, 8670 Koksijde

Tel: 058/ 62.04.60

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners