Gault Millau

Chocolatier

Konditori

Patissier
Eigenaar: Steve van Huygevoort

Konditori

Steve van Huygevoort leerde het vak al doende bij verscheidene bakkers in zijn geboortestad Sint-Niklaas. Vervolgens ging hij aan de slag bij DelRey in Antwerpen waar hij gedurende vijf jaar de verschillende afdelingen doorliep. Ook volgde hij een stage bij Francois Payard in New York. In 2013 opende hij samen met zijn vrouw Angelique Smet een eigen zaak: Konditori. Ze kregen al vrij snel de zegen van de Antwerpse liefhebbers van verfijnd brood en gebak. Steve en Angelique kozen voor een pure uitstraling, zowel in het winkelinterieur als in de verpakking. 

Alles wordt met de hand gemaakt in eigen atelier wat resulteert in een klein maar uniek assortiment dat verandert naargelang het seizoen. Daarin zitten klassiekers zoals Misérable, Javanais en Fôret Noire, als eigen creaties zoals peer/ cranberry (vanillezanddeeg met peer, cranberry en een lichte amandelcrème), Gustav (zanddeeg met pistachebeslag, pruim, vijg en marron glacé) en Melena (melk- en fondantchocolademousse, lichte chocoladebiscuit en krokante pralinébodem). Naast het gebak zijn ook koffiekoeken erg populair met croissants en crèmekoeken met chocolade als favoriet. 

Konditori

Schermersstraat 8, 2000 Antwerpen

Tel: 09/ 336.23.10

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners