Gault Millau

Chocolatier

Folies - Frédéric Gobert

Patissier
Eigenaar: Frederic Gobert

Folies - Frédéric Gobert

Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker voor Frederic Gobert. Hij startte zijn carrière toen hij 14 jaar was en op zijn 19de, op 1 april 2001, opende hij zijn eigen bakkerij. In de voorbije jaren deed hij verschillende stages in Frankrijk (Belouet), Zwitserland (Maison Cuche) en Spanje (Hotel Palace Marbella). Al zijn creaties zijn gebaseerd op eersteklas grondstoffen van hoge kwaliteit: pure boter, Valrhona chocolade, vanille uit Tahiti en biologische chocolade uit Peru. Zijn brood is uitsluitend op basis van biologische zuurdesem en zeezout. Het krijgt een lange rijstijd en wordt vervolgens in een houtoven gebakken. 

Een aantal van de populaire taarten dragen de namen van de kinderen van de bakkers. Zo is Léa een combinatie van mousse van pure Valrhona chocolade op een krokante biscuit van feuilletine en melkchocolade met een vulling van crème brulée framboise. Léo is een coulis van gekruide mango met een delicate mousse van pure Valrhona chocolade op een biscuit met feuilletine en melkchocolade. De laatste nieuwigheid is een taart die de naam van het jongste kind Kim draagt Het is een mousse van melkchocolade gevuld met passievrucht, kokos op een biscuit met feuilletine en lichtjes gekarameliseerde kokosnoot. Ook in het broodassortiment zit een kindernaam, die van zoon Noa, dat is een speltbrood met bloem van tarwe, biologische desem van tarwe en spelt en zeezout.  

Folies - Frédéric Gobert

Rue Guillaume Legrand 1, 4053 Embourg (Chaudfontaine)

Tel: 04/ 239 29 92

Mail ons

Gerelateerd

Partners