Gault Millau

Chocolatier

Ducobu

Patissier
Eigenaar: Marc Ducobu

Ducobu

Voor hij in 2003 met zijn eigen winkel van start ging had Marc Ducobu er al een boeiende carrière opzitten. Na zijn opleiding aan het Brusselse CERIA werkte hij 3 jaar bij Wittamer, trok dan naar Spanje en werkte vervolgens bij Brusselse patissiers als Debailleul, Saint-Aulay en Mahieu, als chef-patissier in het Nile Hotel in Cairo en als tweede chef in het Brussels Conrad. In 2001 won hij de Prosper Montagné en in 2003 werd hij derde op het wereldkampioenschap patisserie in Lyon. Hij is de man van de grote klassiekers die tot in de puntjes zijn bereid: pralinés, ganache noir, karamel. Hij herziet graag klassiekers zoals de milles feuilles die hij in een xxl versie brengt, gedecoreerd met vers fruit, chocolade of met gekarameliseerde soesjes. 

Zijn patisseriespecialiteiten zijn onder meer de 10 Ans: een compositie van hazelnootdacquoise, compote van mango en ananas, chocolade 66% karamel met een puntje vanille en limoen. Nieuw is ook de Versaille: zanddeeg met een cremeux van chocolade/framboos en een mousse van chocolade noir de noir. Ook chocolade is een van zijn stokpaardjes. Hij kreeg er de titel ambassadeur van de Belgische chocolade mee.

Ducobu

Rue de la Station 16, 1410 Waterloo

Tel: 0477/ 80.92.22

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners