Gault Millau

Chocolatier

Deremiens

Patissier
Eigenaar: François Deremiens

Deremiens

François Deremiens heeft altijd geweten dat hij iets met chocolade zou doen, hij wist echter niet wanneer en hoe. Tot hij de kans kreeg om een atelier te openen in het hart van een dorpje in de Gaumes. Daar kon hij zich uitleven met een kleinschalige productie van ambachtelijke chocoladecreaties. Zijn naam en faam deed de ronde en in 2007 opende hij een groter atelier. Ook dat werd te klein. Eind 2008 verhuisde hij naar zijn nieuwe winkel. Daar kun je via een groot venster met zicht op het atelier alle productiestappen volgen. François Deremiens combineert krachtige smaken. Zijn Grenada is een combinatie van mousse met sinaasappel geparfumeerd met Cointreau in een jas van bittere chocolademousse 70% met een citroencrème en amandelbiscuit. 

Guérande is een combinatie van amandelbiscuit met chocolade, een krokant van karamel met gezouten boter, gepocheerde en geflambeerde peren met vanille, crémeux van karamel met gezouten boter en chocolademousse Ecuador 66%. Frimas combineert amandelbiscuit met chocolade, compote van braambessen van de Côtes du Rhône met specerijen, crème brulée met pistache, lichte mousse met chocolade 64% van de Dominicaanse Republiek.

Deremiens

Voie d'Orval 26, 6810 Prouvy

Tel: 061/50.29.79

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners