Gault Millau

Chocolatier

Demeestere

Patissier
Eigenaar: Wim Demeestere

Demeestere

Wim Demeestere die voor kok leerde in hotelschool Ter Duinen en een zevende specialiteitjaar volgde in Ter Groene Poorte startte zijn carrière als patissier in de Leuvense Salons George en werkte 5 jaar in restaurant Arenberg. Daarna ging hij nog 1,5 jaar in de leer bij Pierre Marcolini. Hij heeft een klassieke patisseriestijl met een hedendaagse toets. De zuiverheid van de pure smaken staat centraal in de bereidingen. Voor chocolade, zijn hoofdingrediënt, gaat hij op zoek naar producten van de beste kwaliteit met de mooiste aroma’s en smaken. 

Hij maakt 7 verschillende chocoladetaarten waaronder de populaire Trois chocolats: een luchtige mousse van bittere en witte chocolade, afgedekt door melkchocolade met een zachte hazelnoottoets. De nieuwe succestaart heet fondant-rood fruit-champagne en is een luchtige mousse van donkere chocolade met een compote van rood fruit en champagne met een krokante meringue. Ook bij de pralines zijn er een aantal nieuwigheden zoals de Belfleur, een ganache van Grenada met Belgische likeur van vlierbloesem.

Demeestere

Naamsesteenweg 288, 3001 Heverlee

Tel: 016/ 26.13.16

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners