Gault Millau

Chocolatier

DelRey

Patissier
Eigenaar: Bernard Proot en Anne Seutin \ Chef: Gunther Van Essche

DelRey

DelRey bestaat uit een enthousiast team van personeelsleden aangevoerd door eigenaar Bernard Proot, zijn vrouw Anne Seutin en meesterpatissier Gunther Van Essche (beste chocolatier Prosper Montagné en winnaar Coupe du Monde de la Patisserie). Van enkel pralines en dessertkoekjes evolueerde de zaak naar een meer compleet assortiment met patisserie, een tearoom en roomijs. Met vier succesvolle winkels in Japan is ook de internationale expansie een feit. De taken zijn goed verdeeld. Bernard is de zakelijke leider, zijn vrouw verzorgt de winkel en Gunther ontwikkelt en creëert.DelRey maakt moderne patisserie in een eenvoudige en strakke stijl. In elke taart worden 2 tot 3 hoofdsmaken gecombineerd met verschillende texturen: krokant met zacht, hard met smeuïg, altijd met een perfect mondgevoel. 

Favorieten zijn de mille feuille en een praline met Dulcey, de eerste blonde chocolade ter wereld. Elke maand, behalve in december, staat een taart van de maand centraal, telkens een klassieker uit de patisserie. Bij de opening van de vernieuwde winkel werd tevens een nieuw chocoladeconcept gelanceerd: hot chocolate om mee te nemen. Het gaat om ter plaatse bereide warme chocolademelk in 12 verschillende smaken, met 6 grand cru chocolades uit verschillende regio’s in de wereld met elk hun typische smaak en cacaosterkte en 6 special cru’s met onder meer kaneel, tonka, earl grey en witte truffel.

DelRey

Appelmansstraat 5, 2018 Antwerpen

Tel: 03/470.28.61

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners