Gault Millau

Chocolatier

Dellafaille

Patissier
Eigenaar: Jan Dellafaille

Dellafaille

Bakkerij Dellafaille startte in 1938 in Schoten bij Antwerpen en wordt geleid door Jan Dellafaille, de derde generatie. De zaak heeft drie vestigingen, in Schoten, Antwerpen en in Schilde (geleid door Michel Dellafaille, de broer van Jan). Jan Delafaille kreeg zijn opleiding in Hotelschool ter Duinen en volgde samen met zijn vader verscheidene cursussen aan de Ecole Lenôtre in Parijs. Hij heeft een sterke liefde voor de artisanale Franse bakkerijproducten zoals baguettes en broden die dagelijks volgens de regels van de kunst op steen worden gebakken. 

Bij de patisserie zijn taarten zoals de mousse citroen, Charlotte poire, truffel en misérable de klassiekers die het hele jaar door beschikbaar zijn. In de zomer staan taarten met frambozen, aardbeien en bosbessen in de vitrine, net zoals vruchtenmousses en bereidingen met verse en gebakken meringue. De ‘Tarte Tropézienne’ is een klassieker op het einde van de zomervakantie. In de winter komen taarten met chocolade, karamel en noten op de voorgrond. Vaste waarden blijven de koffiekoeken, worstenbrood en appelbollen, de Franse baguettes en de pistolets.  

Dellafaille

Villerslei 23, 2900 Schoten

Tel: 03/257.37.08

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners