Gault Millau

Chocolatier

Dedrie

Patissier
Eigenaar: Rik en Jean-Pierre Dedrie

Dedrie

Rik en Jean-Pierre Dedrie zijn de derde generatie van een familie bakkers/patissiers die in 1926 met hun zaak van start gingen. Alle aandacht gaat naar het maken van ambachtelijke topproducten. Alle basisgrondstoffen worden nog steeds in eigen huis gemaakt, zoals het bladerdeeg, roomijs, banketbakkersroom, de praliné van de pralines en de broyage van de frangipane. Dat gebeurt met kwaliteitsgrondstoffen zoals hazelnoten uit Piëmonte, Bourbon vanillestokken, vers fruit, uitstekende rozijnen en Callebaut chocolade. Alle chocolade zoals pralines en themafiguren voor Pasen en Sint-Niklaas worden zelf gemaakt en gegoten. Er wordt enkel verse boter en room gebruikt, geen verbeteraars, noch geur- en smaakstoffen. Het hele assortiment wordt in huis gemaakt: van brood over boterkoeken en dessertkoeken tot chocolade. 

Favorieten blijven de traditionele boterroomtaarten zoals de Grand-Marnier met een laagje progres, biscuit en afgewerkt met marsepein en een scheutje Grand Marnier, de baba au rhum, het verse koekenbrood uit de Westhoek, klassieke frangipane met huisgemaakt broyage, lichte boterroomgebak, chocolademousse en een klassieke ouderwetse dyonaise met meringue, slagroom en frambozen. De verkoop van dessert- en koffiekoekjes zit in de lift met onder meer spiegeltjes, bokkenpootjes, kaaskoekjes, rita’s, kattentongen en tuiles. Elke dag zijn er meer dan 15 soorten.

Dedrie

Boterweegschaal 1, 8630 Veurne

Tel: 058/ 31.13.33

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners