Gault Millau

Chocolatier

De Baere

Patissier
Eigenaar: Rik De Baere

De Baere

Rik De Baere won in 1994 de Prosper Montagné en een jaar later goud in de coupe du monde de patisserie. In 2003 startte hij met deze succesvolle zaak. Nostalgie en vernieuwing zijn belangrijke uitgangspunten in zijn werk. In zijn twee productieateliers maakt hij zowel patisserie, artisanaal brood, confiserie en chocolaterie. Broodspecialiteiten zijn onder meer de glutenarme spelbroden, levainbroden, baguette tradition en een groot assortiment aan viennoiserie. Gebakliefhebbers vinden hier specialiteiten zoals de chocolat maison, lingot, flan nougatine, cannelé bordelais, citroentaart, succes-praliné en saint-honoré. 

In de afdeling confiserie behoren de macarons, speculaas, marsepein en confituren tot de favorieten en bij de chocolaterie de melocakes, karamelpralines en guimauves. Ook de bruidstaarten in Engelse stijl en piece montées met suikerwerk horen tot het vaste assortiment. Nieuwe specialiteiten zijn onder meer een glutenarme chocoladetaart met een biscuit zonder bloem, botercakes zonder suiker, de eclair karamel fleur de sel, crèmes van mango, passie, limoen en yuzu (ook glutenvrij), chausson met gekarameliseerde appelen en cheesecake met speculaas.

De Baere

Bronlaan 7, 8300 Knokke-Heist

Tel: 050/62.05.55

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners