Gault Millau

Chocolatier

Darcis

Patissier
Eigenaar: Jean-Philippe Darcis

Darcis

Jean-Philippe Darcis was pas 25 toen hij zijn eerste winkel opende. Nu heeft hij er negen, waaronder een winkel in Marbella, zonder de verschillende partners in Azië te tellen. Darcis heeft een uitgebreide prijzenkast: Trophée Prosper Montagné (2001), bronzen medaille op het wereldkampioenschap patisserie in Las Vegas (2002), zilveren medaille op het wereldkampioenschap roomijs in Turijn (2003) en deelname aan het wereldkampioenschap patisserie in Lyon (2005) en in Nashville (2008). Darcis heeft twee stokpaardjes: het ‘moderniseren’ van de patisserieklassiekers en het verlagen van het suikergehalte om de kracht en de zuiverheid van smaken en aroma’s intenser te maken. 

Hij is gepassioneerd door het smaakpalet en de aromatische complexiteit van chocolade om er aparte smaaksensaties mee te creëren. Hij was ook een van de eerste om de ‘macarons de Paris’ nieuw leven in te blazen en er een icoonproduct van te maken met nu al 22 verschillende smaken. Dé persoonlijke favoriet van Jean-Philippe Darcis is de praline met pindanoten met een toets Guérande zout. Darcis legt zich ook meer en meer toe op ‘bean to bar’ chocolade die van de cacaoboon tot het eindproduct in het eigen atelier wordt verwerkt.

Darcis

Crapaurue 125, 4800 Verviers

Tel: 087/33.98.15

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners