Gault Millau

Chocolatier

Chocolatier M winnaar op de Belgische preselectie van de International Chocolate Awards

Overwinning voor Chocolatier M uit Knokke

Chocolatier M uit Knokke werd voor het tweede jaar op rij de grote winnaar van de Belgische preselectie voor de International Chocolate Awards. Deze chocolatier werd bij de  vorige editie van de Gault&Millau Chocolatier & Patissier gids al uitgeroepen tot beste chocolatier van ons land.
 
Maar liefst 7 medailles werden binnen gehaald in meerdere verschillende categorieën: drie gouden, twee zilveren en twee bronzen. De drie gouden medailles werden gewonnen met onder meer een praline op basis van kruidnagel, een andere met pindacaramel en de derde op basis donkere chocolade en yuzu-sesam. Ook andere chocolatiers vielen in de prijzen: 

Flavoured bars
Dark chocolate bars with inclusions or pieces


BronzeContes de Fèves  (Belgium) – Casson noir au sésame grillé

 
Ganaches, palets, ganache pralines and truffles
Unflavoured dark chocolate ganaches or truffles


GoldGaller  (Belgium) – Praline Madagascar
BronzeDarcis Chocolatier  (Belgium) – Barahona
Flavoured dark chocolate ganaches or truffles
GoldLaurent Gerbaud Chocolatier  (Belgium) – Ganache Mangue Coriandre Citron Vert
SilverChocolatier Demaret  (Belgium) – Passion
SilverChocolatier M  (Belgium) – Elegance
SilverDarcis Chocolatier  (Belgium) – Ganache Citron & Yuzu
SilverDeremiens  (Belgium) – Blue Passion
SilverGaller  (Belgium) – Praline Vanille
BronzeGaller  (Belgium) – Praline Citron Vert-Lavande

White chocolate ganaches or truffles

GoldThe Chocolate line by Dominique Persoone  (Belgium) – Yuzu
SilverThe Chocolate line by Dominique Persoone  (Belgium) – Brasil
Ganaches or truffles using mixed dark/milk/white for coating and fillings
GoldChocolatier M  (Belgium) – Smokey lemon
SilverThe Chocolate line by Dominique Persoone  (Belgium) – Apero
BronzeChocolatier M  (Belgium) – Earl Grey
BronzeChocolatier M  (Belgium) – Modena Fusion
BronzeJérôme Grimonpon Chocolatier  (Belgium) – Figue Thym
 
Nuts
Nut based pralines with dark chocolate


GoldLaurent Gerbaud Chocolatier  (Belgium) – Praliné Pistache de Grèce
SilverDeremiens  (Belgium) – Praslin
SilverJérôme Grimonpon Chocolatier  (Belgium) – Praliné sésame et komatsuna
BronzeDeremiens  (Belgium) – Pécan Soja
BronzeDeremiens  (Belgium) – Tahiti
BronzeLaurent Gerbaud Chocolatier  (Belgium) – Praliné Amandes
Nut based pralines with milk chocolate
GoldChocolatier M  (Belgium) – Peanuts & co
SilverChocolatier M  (Belgium) – Woestyne
BronzeDidier Smeets  (Belgium) – Praliné Pistache
White chocolate dragées, enrobed whole nuts
GoldL’Arbre à Bilous  (Belgium) – Chocolat blanc à l’herbe de blé avec noix de cajou grillée
 
Caramels
Dark chocolate enrobed caramels


GoldChocolatier M  (Belgium) – Tokyo Dreams
BronzeDeremiens  (Belgium) – Orval
Milk chocolate enrobed caramels
GoldDeremiens  (Belgium) – Exotic Touch
 
Others – fruit/sugar/butter/cream
White chocolate enrobed manon/butter/cream


GoldDarcis Chocolatier  (Belgium) – Manon Café
 
Spreads
Spreads with dark chocolate (no milk powder)


BronzeEugène Chocolatier  (France) – Praliné Eugène
 
Alle info vindt u op http://www.internationalchocolateawards.com/2016/02/belgian-competition-winners-2016/ 
 

Gerelateerd

Partners