Overwinning voor Chocolatier M uit Knokke
Chocolatier M uit Knokke werd voor het tweede jaar op rij de grote winnaar van de Belgische preselectie voor de International Chocolate Awards. Deze chocolatier werd bij de vorige editie van de Gault&Millau Chocolatier & Patissier gids al uitgeroepen tot beste chocolatier van ons land.
Maar liefst 7 medailles werden binnen gehaald in meerdere verschillende categorieën: drie gouden, twee zilveren en twee bronzen. De drie gouden medailles werden gewonnen met onder meer een praline op basis van kruidnagel, een andere met pindacaramel en de derde op basis donkere chocolade en yuzu-sesam. Ook andere chocolatiers vielen in de prijzen:
Flavoured bars
Dark chocolate bars with inclusions or pieces
Bronze: Contes de Fèves (Belgium) – Casson noir au sésame grillé
Ganaches, palets, ganache pralines and truffles
Unflavoured dark chocolate ganaches or truffles
Gold: Galler (Belgium) – Praline Madagascar
Bronze: Darcis Chocolatier (Belgium) – Barahona
Flavoured dark chocolate ganaches or truffles
Gold: Laurent Gerbaud Chocolatier (Belgium) – Ganache Mangue Coriandre Citron Vert
Silver: Chocolatier Demaret (Belgium) – Passion
Silver: Chocolatier M (Belgium) – Elegance
Silver: Darcis Chocolatier (Belgium) – Ganache Citron & Yuzu
Silver: Deremiens (Belgium) – Blue Passion
Silver: Galler (Belgium) – Praline Vanille
Bronze: Galler (Belgium) – Praline Citron Vert-Lavande
White chocolate ganaches or truffles
Gold: The Chocolate line by Dominique Persoone (Belgium) – Yuzu
Silver: The Chocolate line by Dominique Persoone (Belgium) – Brasil
Ganaches or truffles using mixed dark/milk/white for coating and fillings
Gold: Chocolatier M (Belgium) – Smokey lemon
Silver: The Chocolate line by Dominique Persoone (Belgium) – Apero
Bronze: Chocolatier M (Belgium) – Earl Grey
Bronze: Chocolatier M (Belgium) – Modena Fusion
Bronze: Jérôme Grimonpon Chocolatier (Belgium) – Figue Thym
Nuts
Nut based pralines with dark chocolate
Gold: Laurent Gerbaud Chocolatier (Belgium) – Praliné Pistache de Grèce
Silver: Deremiens (Belgium) – Praslin
Silver: Jérôme Grimonpon Chocolatier (Belgium) – Praliné sésame et komatsuna
Bronze: Deremiens (Belgium) – Pécan Soja
Bronze: Deremiens (Belgium) – Tahiti
Bronze: Laurent Gerbaud Chocolatier (Belgium) – Praliné Amandes
Nut based pralines with milk chocolate
Gold: Chocolatier M (Belgium) – Peanuts & co
Silver: Chocolatier M (Belgium) – Woestyne
Bronze: Didier Smeets (Belgium) – Praliné Pistache
White chocolate dragées, enrobed whole nuts
Gold: L’Arbre à Bilous (Belgium) – Chocolat blanc à l’herbe de blé avec noix de cajou grillée
Caramels
Dark chocolate enrobed caramels
Gold: Chocolatier M (Belgium) – Tokyo Dreams
Bronze: Deremiens (Belgium) – Orval
Milk chocolate enrobed caramels
Gold: Deremiens (Belgium) – Exotic Touch
Others – fruit/sugar/butter/cream
White chocolate enrobed manon/butter/cream
Gold: Darcis Chocolatier (Belgium) – Manon Café
Spreads
Spreads with dark chocolate (no milk powder)
Bronze: Eugène Chocolatier (France) – Praliné Eugène
Alle info vindt u op http://www.internationalchocolateawards.com/2016/02/belgian-competition-winners-2016/