Belgisch kampioen Chocolade Marijn Coertjens opent eerste patisserie-chocolaterie

Feb 16, 2017

Belgisch kampioen Chocolade Marijn Coertjens opent eerste patisserie-chocolaterie

Chocoladeliefhebbers kunnen al beginnen likkebaarden want de Burgstraat in Gent krijgt er een nieuwe zoete hotspot bij. Belgisch kampioen meesterchocolatier Marijn Coertjens opent er vandaag zijn chocolaterie en -patisserie.
  Wereldklasse om de hoek

Marijn Coertjens vergaarde naam en faam over de hele wereld en leidde de afgelopen 5 jaar de chocolade-afdeling in één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld, The Peninsula Hong Kong. Met zijn chocoladesculpturen en patisseriekunstwerkjes landde hij al meerdere malen op de eretribune in Belgische kampioenschappen en ook op wereldniveau ging hij al met gerenommeerde prijzen lopen. Zo behaalde Marijn in 2015 brons op de World Chocolate Masters en goud op de Belgian Chocolate Masters, wat hem regerend Belgisch kampioen maakt.   Eindelijk zet de meesterchocolatier de stap om zijn eigen zaak te starten en dit in een prachtig 17e-eeuws pand in hartje Gent. Voor de 35-jarige Marijn is dit een evidente keuze: “Tien jaar geleden trok de charme van Gent me al aan om er in de toekomst een zaak te straten. Na al de avonturen in het buitenland is nu de tijd rijp om hier effectief neer te strijken. Gent bruist ook op culinair vlak, dus het is een perfecte match.” De omschrijving van de Gentse winkel klinkt alvast om duimen en vingers bij af te likken, want naast een toonbank vol pralines en andere zoetigheden zijn er ook verschillende soorten taarten en andere patisserie.
Marijn stapt in dit avontuur samen met zijn vrouw Christa Muyldermans, eveneens patissier/chocolatier. Christa leidde eerder de productie in een patisserie-chocolaterie in Hong Kong. Samen zijn ze vastbesloten Gent en omstreken te veroveren met hun hemelse creaties!   Van het Braziliaans regenwoud tot het Indisch subcontinent

Elke praline heeft een verhaal. Naast de verrassende smaken word je dankzij het visuele aspect van deze kleine kunstwerkjes meteen ondergedompeld in een bepaalde atmosfeer. “Tijger” voert je dankzij het tijgermotief mee naar het Indisch subcontinent. Hier leven deze prachtige dieren, maar het is ook de herkomst van de Indische Chai thee die in de praline verwerkt zit. Met het piratenzegel op de rumpraline “Rum of the Caribbean” zit je plots op een piratenboot voor de kust van de Caraïben. “Macaw” met een stilistisch beeld van een groene papegaai verwijst dan weer naar de limoen, die net als deze Macaw papegaai uit Brazilië afkomstig is.

Het koppel wil iets origineel en ongebruikelijk neerzetten en geeft hiermee een extra dimensie aan het zoete lekkers. Een glazen wand scheidt het atelier van de winkel, bij je bezoek zie je Marijn en Christa elke dag druk in de weer met deze bijzondere creaties. Voor Valentijn werkt het koppel al aan een limited edition met speciale luxeverpakking en vanaf maart kan je de chocoladekunst ook online bestellen via een webshop.

More News

Valentijn.... een crunch moment met liefde voor onze Chocolatiers van het Jaar

Feb 9, 2024

Passie voor patisserie: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie

Jan 23, 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2024” en geeft achtste editie van de chocolatiergids uit.

Sep 10, 2023

Our partners