Bakkerij Heidi
Bakkerij Heidi
Geert Vanderheyden is een buitenbeentje in de wereld van de patisserie. Hij studeerde electro-mechanica en ging pas daarna in de leer in de bakkerij van zijn ouders. Al zijn kennis komt door zelfstudie waardoor hij de bakkerszaken op een atypische manier bekijkt. Samen met zijn vrouw Inge De Wever nam hij in 1995 de ouderlijke zaak over en bouwde deze uit tot een volwaardige patisserie. Het echtpaar gaat eigenzinnig te werk en brengt producten die niet iedereen aanbiedt, zoals gepersonaliseerde American cakes in verschillende smaken en vormen. Ook combineren ze in hun patisserie klassieke smaken met moderne presentaties, met respect voor het product en de klassieke technieken.
Zo wordt het mokka extract zelf gebrand en worden afdekgeleien huisgemaakt met seizoenfruit. Het vrij uitgebreide standaardassortiment wordt elk seizoen uitgebreid met een aantal nieuwigheden zoals een glaasje ‘fresia’ op basis van aardbei en framboos, slagroom, zestes van limoen en merengue. In de herfst is dat onder meer ‘Otono’, een glaasje met herfstsmaken: mousse van melkchocolade, gel van abrikoos, mousse van gianduja en krokante feulletine. Een van de vaste klassiekers is de ‘plotertaart’, een krokante zanddeegbodem met een luchtige crème anglaise, frambozen, slagroom, marsepein, afgebrand met Italiaans schuim. Daarnaast is er een ruim assortiment dagelijks brood en confiserie met huisgemaakte koekjes, Ternatse kruidjes, chocolade en pralines.
