Gault Millau

Chocolatier

Academie

Patissier
Eigenaar: Tom Van Loock

Academie

Tom Van Loock werkte vijf jaar als chef-patissier in De Karmeliet tot hij in juli 2011 zijn eigen zaak opende in Brugge. Na studies aan het Piva in Antwerpen en een all-roundvorming bij Lucas in Merchtem werkte hij zowat drie jaar bij Pierre Marcolini, Marc Debailleul en Del Rey. Hij brengt pure smaken en originele combinaties met oog voor verschillende texturen, zoekt naar de essentie met een beheerst gebruik van suiker, en legt de nadruk op seizoengebonden producten. 

Zijn gamma evolueert constant en telt als nieuwkomers een chocolade/munttaartje met room van verse munt in een croute van zanddeeg met een luchtige chocolademousse, Vatel met praliné-boterschuim en hazelnoot succesbiscuit met een laagje chocolade, een banaan/karamel/gembertaart en een chocoladecake met abrikozenmousse en lavendelroom op een krokante feuilletine. Nieuw in het gamma zijn eveneens ijstaarten en schepijs in het seizoen. Als je éclairs koopt dan heb je de absolute favoriet van Tom te pakken.

Academie

Academiestraat 4, 8000 Brugge

Tel: 050/68.92.91

Website

Mail ons

Gerelateerd

Partners