Van Dender

Dit jaar vierde Van Dender zijn 65ste verjaardag. Herman Van Dender staat straks 45 jaar aan het hoofd van dit bedrijf dat in 2008 erkend werd als Gebrevetteerd Hofleverancier van België. Hij is een van de meest gerenommeerde patissiers-chocolatiers van ons land, maar staat vooral bekend om zijn chocolade die ervoor zorgde dat deze ambachtsman internationaal erkend wordt als een icoon, vooral in Japan. Omringd door een trouw team maakt hij sinds 2016 zijn eigen chocolades met cacaobonen van overal ter wereld. Selectief en streng wat de oorsprong van de cacaobonen betreft, werkt hij meestal met forasterobonen, maar ook criollo- en trinitariobonen, die voor meer complexe en subtiele smaken zorgen, komen ruim aan bod. Het volledige assortiment is te koop in zijn winkel of via de webshop. Liefhebbers van intense smaken vallen ongetwijfeld voor zijn ‘origin’ chocoladerepen met daarin het logo van het huis gedrukt. Voor de echte fijnproevers zijn er de pralines gevuld met praliné zoals de ‘Pavé du Tour’ of deze met ganaches, natuur of verrijkt met fruitige en kruidige accenten van kalamansi, yuzu of saffraan. Deze onberispelijke kwaliteit verdient onze erkenning en daarom belonen we Herman Van Dender met de titel van Chocolatier van het Jaar 2023 voor Brussel. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 06:30-18:30
Wednesday 06:30-18:30
Thursday 06:30-18:30
Friday 06:30-18:30
Saturday 06:30-16:00
Sunday 06:30-15:00

Awards

  • Chocolatier of the Year 2023

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Xocolate

Centho

Concept Chocolate

Our partners